Vidar Sandbeck

DSC_0122
Vidar Sandbeck, 1918-2005 var en norsk författare och kompositör, en multikonstnär som spelade fiol, var vissångare, kompositör, träsnidare och diktare. Sandbeck gav ut 37 böcker och omkring 400 visor.Den mest kända visan var ”Pengegaloppen”, som i Sverige blev känd som ”Ja se pengar” med Thore Skogman.
Vi är några konstnärer som under sommaren och i höst som har byggt upp en utställning runt Vidar Sandbeck. Den kommer att flyttas runt till olika kulturhus och avslutas i strax före jul. Jag har gjort en byst av honom med hjälp av bilder och klipp från YouTube, hans ögon följer besökarna runt i rummet. Jag hörde någon som kände honom väl stå och småprata med skulpturen av honom. Där finns även några av mina hästskulpturer med mycket fart, även  Vidar arbetade med rörelser i skulpturer men hans material var framför allt trä.
Norsk TV var ute och gjorde ett reportage, spännande – 2 timmars inspelning blev några sekunders inslag, reportaget kommer efter 6 min10sek
http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestnytt/DKOP99061014/10-06-2014#t=6m11s
http://www.vidarsandbeck.com/
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*